نشریه پژوهش در علوم توانبخشی، مجله علمی ـ پژوهشی وابسته به دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که فعالیت خود را در زمستان سال 1384 آغاز نمود و در سال 1390 موفق به کسب رتبه علمی ـ پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت گردید. بر اساس آخرین رتبه بندی کمیسیون نشریات علوم پزشکی در سال 1391، این مجله برترین درجه علمی را در میان نشریات علمی ـ پژوهشی توانبخشی بهدست آورد. در دی ماه 1400، این مجله در چهارک برتر (Q1) مجلات نمایه جهان اسلام قرار گرفت.
مجله پژوهش در علوم توانبخشی متناسب با قوانین داخلی خود و اصول اخلاق در انتشار آثار علمی منطبق با دستورالعمل کشوری اخلاق در انتشار آثار علوم پزشکی و معاهده تهران عمل می کند و با پیروی از دستورالعمل های کمیته اخلاق در انتشارات Committee of Publication Ethics (COPE) در برخورد با هرنوع تخلف اخلاقی در ارائه و انتشار دستنوشته ها از قوانین این کمیته تبعیت می کند. کلیه دستنوشته های ارسال شده به مجله براساس آخرین نسخه دستورالعمل یکسان سازی دستنوشته های ارسالی به مجلات بیومدیکال (Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals) منتشر شده توسط کمیته بین المللی سردبیران نشریات علوم پزشکی در سال 2007 در شهر ونکور کانادا (http: //www.icmje.org/#privacy) بررسی و در صورت امکان، منتشر می گردد. مطالعاتی که بر روی نمونه های انسانی یا حیوانی انجام شده اند باید با معاهده هلسینکی (http://www.wma.net/en/30publications/10policies/b3/index.html) همخوانی داشته باشند. برای اطلاع دقیق از جزئیات اصول اخلاق در بررسی و انتشار دستنوشته های ارسال شده به مجله به راهنمای نویسندگان مجله مراجعه نمایید.
با توجه به قانونی بودن چاپ یک مقاله به بیش از یک زبان، امکان چاپ ترجمه مقالات منتشر در این مجله در صورت رعایت نکات ذکر شده در راهنمای نویسندگان وجود دارد. همچنین اگر نسخه انگلیسی دستنوشته قبل از ارسال به دفتر مجله پژوهش در علوم توانبخشی چاپ شده باشد، در صورت رعایت مراحل ذکر شده در راهنمای نویسندگان امکان داوری و انتشار دستنوشته در این مجله وجود خواهد داشت.
کلیه دستنوشته هایی که توسط اعضای هیأت تحریریه مجله ارسال می شوند با رعایت کلیه قوانین مالی و زمانی ذکر شده برای سایر دستنوشته ها وارد فرآیند داوری همتایان خواهد شد. تیمی متشکل از 5 نفر از اعضای هیأت تحریریه در یک جلسه مخفی داوران تعیین خواهند کرد و صحت انجام فرآیندها تحت نظارت نماینده ای از هیأت تحریریه (که از نقش نویسندگی عضو هیأت تحریریه در دستنوشته بی اطلاع است) خواهد بود.
تذکر بسیار مهم: به دلیل قانون منع مداخله افراد غیر متخصص در درمان، مقالات مداخله ای تنها در صورتی قابلیت بررسی و انتشار در مجله پژوهش در علوم توانبخشی را دارند که نویسنده مسئول آنها متخصص یکی از رشته های بالینی علوم پزشکی یا پیراپزشکی باشد و منع حقوقی اقدام درمانی نداشته باشد.
لازم به ذکر است پیرو مصوبه هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قوانین مالی در مورد فرآیند دریافت و بررسی مقالات در مجلات فارسی زبان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از ابتدای دی ماه سال 1394 اعمال و در مردادماه 1400 بازبینی شد. زمان بررسی و انتشار دستنوشته برای دستنوشته های معمول و دستنوشته های متقاضی انتشار سریع مطابق زیر نمودار زیر می باشد