نوع مقاله : مقاله مروری
نویسنده
کارشناس ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه گفتاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
مقدمه: اغلب افراد دارای سندرم داون وضوح گفتار ضعیفی دارند؛ چیزی که ممکن است با افزایش سن ناپدید نشود و بر خلاف آن، رشد واجی یکنواخت و آهستهتری پیدا کند. بنابراین، به گفتاردرمانی نیاز دارد. اطلاعات متنوعی در زمینه تولید گفتار افراد دارای سندرم داون و اختلالات آن وجود دارد. در پژوهش مروری حاضر، بعضی از عناصر تولید گفتار در این افراد از جمله آپراکسی کلامی مورد بررسی قرار گرفت. عناصری که ممکن است در درک شنونده مداخله کنند و وضوح گفتار فرد را کاهش دهند. در نهایت، چند راهکار کلی جهت بهبود گفتار این افراد ارایه گردید.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری، با استفاده از کلید واژههای «Down syndrome، Speech intelligibility، Verbal apraxia، Intervention or treatment or rehabilitation»، به جستجوی مقالات در پایگاههای اطلاعاتی Google Scholar و ScienceDirect طی سالهای بین 2000 تا 2022 پرداخته شد.
یافتهها: از 193 مقاله اصیل یافت شده، 13 مقاله به توصیف ویژگیهای گفتاری افراد دارای سندرم داون و فقط 1 مقاله به درمان آپراکسی پرداخته بود.
نتیجهگیری: مرور متون، اطلاعات متنوعی را در خصوص ویژگیهای گفتاری افراد دارای سندرم داون فراهم نمود. با وجود این که طبقات علتشناسی ممکن است به طور مستقیم کمکی به اقدامات بالینی نکند، اما آگاهی از نقاط قوت و ضعف در نیمرخ افراد دارای سندرم داون به همراه یک تشخیص تخصصی، شاید به درمانگر کمک کند تا بر اقدامات دقیق ارزیابی و درمان تمرکز نماید. مرور متون نشان داد که مطالعات انجام شده بیشتر جنبه توصیفی از اختلالات گفتاری در افراد دارای سندرم داون دارد. بنابراین، به تحقیقات مداخلهای بیشتری جهت یافتن مؤثرترین روشهای درمانی برای بهبود وضوح گفتار افراد دارای سندرم داون به ویژه درمان آپراکسی کلامی آنها نیاز است.
کلیدواژهها
موضوعات
Coppens-Hofman MC, Maassen BAM, Van Schrojenstein Lantman-De Valk HM J, Snik AFM. Speech difficulties and poor speech intelligibility in adults with Down syndrome: A review of the literature. J Hear Sci 2012; 2(1): 9-16.