سیاست دبیری

فوکوس و حیطه

نشريه پژوهش در علوم توانبخشي، مجله‌اي علمي- پژوهشي، وابسته به دانشكده علوم توانبخشي- دانشگاه علوم پزشكي اصفهان است. اين نشريه در قالب دو ماهنامه و به زبان فارسي مي‌باشد و دربرگيرنده مقالات مرتبط با شاخه‌هاي علوم توانبخشي است. این مقالات باید به درک بهتر مکانیسم بروز مشکلات سیستم‌های عصبی- عضلانی- اسکلتی کمک نمایند و یا در ارتباط با دستاوردهای جدید ارزیابي، تشخیص و درمان و روش‌های توانبخشی می‌باشد.

سیاست انواع مقالات

مقاله پژوهشی اصيل

مقاله كوتاه

مقاله مروری

گزارش مورد

نقد مقالات

گزارش کنفرانس‌ها

ترجمه مقاله

بررسی کتاب

نامه به سردبیر

روند کارشناسی

الف ـ كليه مقالات واصله توسط كارشناسان منتخب شوراي نويسندگان مجله مورد بررسي قرار مي گيرد

ب ـ مجله در كوتاه ترين زمان ممكن نتيجه كارشناسي مقاله را به اطلاع نويسنده برساند

ج ـ نويسنده موظف است تمام موارد پيشنهاد شده توسط كارشناسان را اصلاح نمايد

د ـ پس از انجام اصلاحات پيشنهاد شده ،مقاله مجددا مورد بررسي (Section Editor) قرار مي گيرد

ه ـ به محض تاييد نهايي مقاله، نامه پذيرش چاپ براي نويسنده مقاله ارسال مي گردد

و ـ مجله در رد يا قبول مقالات آزاد است و نيز حق ويرايش علمي و ادبي و تخليص مقالات را براي خود محفوظ مي‌داند

ز ـ مجله مسؤوليتي در قبال دعاوي بين نويسندگان و نيز نويسندگان با مراجع ديگر ندارد

سیاست دسترسی آزاد

مقالات چاپ شده در این مجله، بلافاصله پس از چاپ آنلاین، به صورت رایگان در دسترس عموم خواهد بود

بایگانی

این مجله برای استفاده کتابخانه ها از از اطلاعات خود، از سیستم بایگانی LOCKSS استفاده می کند

موارد اخلاقی

مجله پژوهش در علوم توانبخشی به عنوان یکی از اعضای کمیته اخلاق در انتشارات (COPE) در برخورد با هرنوع تخلف اخلاقی در ارائه و انتشار دستنوشته ها از قوانین این کمیته تبعیت می کند. همچنین این مجله از دستورالعمل یکسان سازی دستنوشته های ارسالی به مجلات بیومدیکال، راهنمایی کشوری اخلاق در انتشار آثار علوم پزشکی و معاهده تهران، که در وبسایت مجله قابل مشاهده می باشد، پیروی می نماید. مطالعاتی که بر روی نمونه های انسانی یا حیوانی انجام شده اند باید با معاهده هلسینکی ( http: //www.wma.net/en/30publications/10policies/b3/index.html) همخوانی داشته باشند

تذکر بسیار مهم: به دلیل قانون منع مداخله افراد غیر متخصص در درمان، مقالات مداخله ای تنها در صورتی قابلیت بررسی و چاپ در مجله پژوهش در علوم توانبخشی را دارند که نویسنده مسئول آنها متخصص یکی از رشته های بالینی علوم پزشکی یا پیراپزشکی باشد و منع حقوقی اقدام درمانی نداشته باشد.

صلاحیت نویسندگی

همچنان که در دستورالعمل یکسان سازی دستنوشته های ارسالی به مجلات آمده است کسانی می توانند به عنوان نویسنده دستنوشته اعلام شوند که در تمام موارد این سه بخش همکاری داشته اند

• طراحی مطالعه تحلیل و تفسیر داده ها
  • تنظیم دستنوشته یا بازبینی دستنوشته نگارش شده با ارائه نظر تخصصی
  • تأیید محتوی نسخه نهایی دستنوشته برای ارسال

افرادی که هریک از شرایط بالا را نداشته باشند نمی توانند در فهرست نویسندگان قرار داده شوند. در این موارد در صورت کسب اجازه می توان از ایشان در بخش تقدیر و تشکر با ذکر نام کامل و نقشی که داشته اند مورد تقدیر نمود.

با امضای جدول تعبیه شده در نامه درخواست بررسی دست نوشته, نویسندگان می پذیرند که دارای کلیه شرایط فوق برای در نظر گرفته شدن به عنوان نویسنده دستنوشته هستند. به علاوه لازم است نقش هریک از نویسندگان در صفحه عنوان در بخشی تحت عنوان "نقش نویسندگان" به دقت ذکر شود.

نقش نویسندگان به موارد فوق محدود نمی باشد و می توان این بخش را به صورت فهرست وار تعبیه کرد. یک نویسنده علاوه بر الزام نقش داشتن در هر سه مورد فوق می تواند در هریک از موارد زیر نیز نقش داشته باشد.

• طراحی و ایده پردازی مطالعه
  • جذب منابع مالی برای انجام مطالعه
  • خدمات پشتیبانی و اجرایی و علمی مطالعه
  • فراهم کردن تجهیزات و نمونه های مطالعه
  • جمع آوری داده ها
  • تحلیل و تفسیر نتایج
  • خدمات تخصصی آمار
  • ارزیابی تخصصی دستنوشته از نظر مفاهیم علمی
  • تأیید دستنوشته نهایی جهت ارسال به دفتر مجله
  • مسئولیت حفظ یکپارچگی فرآیند انجام مطالعه از آغاز تا انتشار و پاسخ گویی به نظرات داوران

به خاطر داشته باشید تا زمانی که نامه درخواست بررسی دستنوشته و فرم اخلاق در چاپ مقالات علمی تکمیل، امضا و ارسال نشود دستنوشته مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.

• ترتیب نویسندگان در نامه درخواست بررسی دستنوشته، که همراه با دستنوشته در سایت آپلود می شود و به امضای تک تک نویسندگان رسیده است، توسط تیم نویسندگان تعیین می شود

تبصره 1. ترتیب نویسندگان در فهرست آنلاین نویسندگان باید دقیقاً مطابق ترتیب در نامه درخواست بررسی دستنوشته باشد. زیرا در صورت انتشار دستنوشته ترتیب نویسندگان در فرم آنلاین در مقاله نمایش داده خواهد شد.

تبصره 2. نویسنده مسئول موظف است در زمان ارسال دستنوشته اطمینان حاصل کند ترتیب نام نویسندگان در سایت مطابق ترتیب آن در نامه درخواست بررسی دستنوشته است

تبصره 3. پس از به پایان رسیدن مراحل ارسال دستنوشته ایمیلی به هریک از نویسندگان ارسال خواهد شد. نویسنده باید از طریق لینک موجود در ایمیل موقعیت خود در ترتیب نویسندگان دستنوشته را تأیید نماید. در صورت عدم تأیید تا 72 ساعت، ترتیب نویسندگان ارسال شده در سایت صحیح در نظر گرفته می شود.

• هر نوع تغییر در ترتیب یا تعداد نویسندگان از جمله افزدون یا حذف کردن یک یا چند نویسنده تنها در صورت مکاتبه کتبی با دفتر مجله و ارسال موافق نامه کتبی حاوی اصل امضای کلیه نویسندگانی که نامه اولیه درخواست بررسی دستنوشته را امضا نمودند امکان پذیر خواهد بود. مجله پژوهش در علوم توانبخشی در زمینه تغییر در تعداد و ترتیب نویسندگان از قوانین COPE پیروی می کند. نمودار فرآیند رسمی انجام این تغییر در وبسایت مجله قابل مشاهده می باشد.